Naschoolse activiteiten

Buitenschoolse activiteiten kunnen een aanvulling zijn op het leerprogramma en/of horizon verbredende doelstelling hebben."

De horizon verbreden en achterstanden wegwerken

Innovatief onderwijs, dat is waar we voor staan op De Olijfboom. Op een creatieve wijze oplossingen bedenken en hiervoor buiten vaste kaders durven te denken. Eén van de uitdagingen die in het primair onderwijs structureel naar voren komt is een gebrek aan tijd. Activiteiten die niet direct onder de reguliere lessen vallen kunnen dan wel eens vergeten worden. Op De Olijfboom lossen we dat op door divers pallet aan verdiepende en verbredende lessen en activiteiten na de reguliere schooltijden te verzorgen.

Een mooie bijkomstigheid is dat werkende ouders gemakkelijker hun kinderen van school kunnen ophalen en niet in de knoop hoeven te komen met hun eigen baan. Onze schooltijden komen immers in grote mate overeen met de gebruikelijke kantoortijden. Onze reguliere lestijd begint om 08:45 en eindigt om 15:15, hierbij maken we gebruik van een continurooster. Onze leerlingen gaan tussen de middag dus niet naar huis, maar eten hun boterham tussen de middag op school. Na korte pauze gaat een divers programma aan horizon-, kennis- en vaardigheden verbredende lessen en activiteiten van start. Afhankelijk van aan welke activiteiten leerlingen kiezen deel te nemen duurt een schooldag op De Olijfboom tot 17:30. Hierbij is te denken aan; robotica en talentenclubs, bijlessen, vaardigheidstrainingen, sportactiviteiten en nog veel meer!

Tevreden ouders

Aanmelden bij IBS De Olijfboom

Bent u ook een voorstander van de combinatie kwalitatief onderwijs en islamitische identiteit?
Meld uw kind dan vandaag nog aan via onze aanmeldpagina.